clic pe nasul curios

banner 2

Antologia de faţă este un florilegiu, un buchet de autori şi de poeme reprezentativ pentru concursul nostru. Buchetul este eterogen, între florile de cultură sînt şi flori de cîmp, printre grădinari sînt şi ucenici. Ea nu are altă ambiţie decît să prezinte autorii care s-au clasat pe primele 3 locuri în cele 12 concursuri, la împlinirea unui an de cînd a fost lansat ROMANIAN KUKAI. Sînt în concursul nostru şi alţi autori foarte buni şi alte poeme remarcabile. Ne pare rău că, deocamdată, această opţiune îi exclude.

Am rugat deci, pe cei 32 de premiaţi, să trimită o mică notiţă biografică, o fotografie şi 10 dintre poemele lor, alese de ei înşişi, printre care să fie şi cele premiate în concurs. Din cei invitaţi, au răspuns 25, cărora le mulţumim. Paginile lor, în ordinea inversă trimiterilor, le puteţi vedea mai jos.

Ca să puteţi vizualiza toate paginile trebuie să desfăşuraţi şi luna februarie făcînd clic pe săgeata din dreptul ei.

vineri, 14 martie 2008

VALI IANCU

Născută în 03.11.1938 în Bucureşti. Absolventă a Facultăţii de Filologie, promoţia 1963. Profesoară de limba şi literatura română la liceul „Dante Alighieri” din Bucureşti. În prezent pensionară. Membră a Societăţii Române de Haiku din Bucureşti din 1997. Debutează la revista „Luceafărul” în 1997. Prezentă în antologiile: „Caligrafiile clipei”, „Poeţi români 10 ani de haiku”, „O antologie a poetelor din România”, „Greieri şi crizanteme”, precum şi în revista „Haiku”.

Premii: două menţiuni la concursul organizat de revista „Haiku” – 30 martie 2005; 31 mai 2006; două locuri III la concursul „Romanian Kukai” noiembrie 2007; ianuarie 2008.A căzut bruma -
Afară nicio gâză
în surdină Brahms

Locul III noiembrie 2007 ROMANIAN KUKAI


Urlă viscolul -
În curtea grădiniţei
scâncet de leagăn

Locul III ianuarie 2008 ROMANIAN KUKAI

Jocul cu moartea –
Un pâlc de margarete
în fânul cosit

Mai trece-o toamnă –
Simt osia scârţâind
sau mi se pare?


Otava strânsă –
Ţârâie prelung
cosaşi prin mirişti

Nici ţipenie –
Doar eu şi albinele
la cules de soc

Plouă şi ninge –
Cu ghiocei sub haină
Îndrăgostitul

Asfalt şi blocuri –
Nici pomi, nici flori, nici iarbă
Fluturi nicăieri

Ninge cu fulgi mari –
Doi tineri se sărută
albiţi de vreme

Cerşetor pribeag –
În mâna îngheţată
O pâine caldăNiciun comentariu: