clic pe nasul curios

banner 2

Antologia de faţă este un florilegiu, un buchet de autori şi de poeme reprezentativ pentru concursul nostru. Buchetul este eterogen, între florile de cultură sînt şi flori de cîmp, printre grădinari sînt şi ucenici. Ea nu are altă ambiţie decît să prezinte autorii care s-au clasat pe primele 3 locuri în cele 12 concursuri, la împlinirea unui an de cînd a fost lansat ROMANIAN KUKAI. Sînt în concursul nostru şi alţi autori foarte buni şi alte poeme remarcabile. Ne pare rău că, deocamdată, această opţiune îi exclude.

Am rugat deci, pe cei 32 de premiaţi, să trimită o mică notiţă biografică, o fotografie şi 10 dintre poemele lor, alese de ei înşişi, printre care să fie şi cele premiate în concurs. Din cei invitaţi, au răspuns 25, cărora le mulţumim. Paginile lor, în ordinea inversă trimiterilor, le puteţi vedea mai jos.

Ca să puteţi vizualiza toate paginile trebuie să desfăşuraţi şi luna februarie făcînd clic pe săgeata din dreptul ei.

vineri, 28 martie 2008

ION UNTARU

Născut în comuna Finta, Dîmboviţa, pe 3 decembrie 1939, este absolvent al Facultăţii de comerţ exterior din cadrul ASE Bucureşti, promoţia 1962.

Întîlnirea cu haiku-ul s-a produs în Bucuresti, la o manifestare organizată de Ambasada Japoniei la un cinematograful Luceafărul, unde s-a vorbit despre haiku, tradiţie, mesaje specifice, etc. Acolo a răsfoit materiale, pliante haiku, amintindu-şi, printre altele de Orpheu Târgu Mureş. Când a ajuns acasă a aflat din ştirile de la radio că Ambasada Japoniei din Peru fusese atacată chiar în acea zi de guerrilleros.

Scrie poezie, proză umoristică, cugetări, tetru roman şi a publicat pînă acum 17 volume, dintre care 4 de haiku. Ultimul volum, Păsări şi cuvinte, grupează toate culegerile de haiku de pînă acum.prin gardul rupt
o casă părăsită
şi cireşul uscat

Locul III iunie 2007 ROMANIAN KUKAI


o frunză de nuc
pătrunde pe geam:
prima zi de şcoală

Locul II septembrie 2007 ROMANIAN KUKAI


Fiul răstignit
rezemat de cruce,
Dumnezeu plânge

cu două cărţi
sub cortul de plastic,
concediu în grădină


Noaptea Învierii
atâtea lumini
sclipesc în cimitir!


după bombardament
toate cadavrele
înfrăţite


din crucea veche
dimineaţa a răsărit
un lăstar plăpând


claun mort
saltimbancii fac tumbe
în jurul năsăliei


salcie plângătoare
femeie în doliu
tăcere


globe-trotter odihnindu-se
pe lângă el
trece un melc


pădurea copilăriei
plină de mlădiţe
eu, de riduri


pace -
peste linia frontului

stoluri de porumbei
Un comentariu:

Iasi spunea...

Buna ziua
Imi cer scuze ca va deranjez insa va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri. (daca sunteti de acord la mine titlul este Bancuri iar linkul http://bancuri.iasi365.com)
Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra( adresa mea de mail este corcosan@yahoo.com).
O zi buna va doresc