clic pe nasul curios

banner 2

Antologia de faţă este un florilegiu, un buchet de autori şi de poeme reprezentativ pentru concursul nostru. Buchetul este eterogen, între florile de cultură sînt şi flori de cîmp, printre grădinari sînt şi ucenici. Ea nu are altă ambiţie decît să prezinte autorii care s-au clasat pe primele 3 locuri în cele 12 concursuri, la împlinirea unui an de cînd a fost lansat ROMANIAN KUKAI. Sînt în concursul nostru şi alţi autori foarte buni şi alte poeme remarcabile. Ne pare rău că, deocamdată, această opţiune îi exclude.

Am rugat deci, pe cei 32 de premiaţi, să trimită o mică notiţă biografică, o fotografie şi 10 dintre poemele lor, alese de ei înşişi, printre care să fie şi cele premiate în concurs. Din cei invitaţi, au răspuns 25, cărora le mulţumim. Paginile lor, în ordinea inversă trimiterilor, le puteţi vedea mai jos.

Ca să puteţi vizualiza toate paginile trebuie să desfăşuraţi şi luna februarie făcînd clic pe săgeata din dreptul ei.

duminică, 9 martie 2008

DUMITRU ROŞU

Artist plastic, născut la 3 decembrie 1937 în Stavropoleos, jud. Dâmboviţa. A absolvit Facultatea de Geografie şi Institutul de Relaţii Internaţionale din Bucureşti. A studiat la Academia de Arte Frumoase din New York, a funcţionat ca ataşat cultural al României la ONU în SUA şi a călătorit în peste 50 de state ale lumii.

Scrie poezie Haiku din anul 2000. Este membru al Societăţii Române de Haiku şi colaborează la Revista de interferenţe culturale româno-japoneze Haiku din Bucureşti.În plină zloată,
un boschetar şi-un câine –
peste drum, Fast Food.

Locul II februarie 2008 ROMANIAN KUKAI

De când simt Haiku
port în mine, aprinsă,
o Ikebană.


O noapte rece.
Sub plapuma dragostei –
arşiţa Evei

Eu şi pădurea
copleşiţi de rugină –
o toamnă tristă.

Apus în sahel;
Peste dune sângerii –
gri – dromaderul.

Vechi Coloseum;
de sub ruine răzbat
lacrimi de creştini.

Sărutul brumei
pe ciorchini de Murfatlar –
Băbească neagră.

Violat de ger,
stejarul, gol, ruşinat –
ascuns în ceaţă.

Iarna şuieră
o simfonie tristă –
mai trece un an.

Poemul Haiku:
o candelă aprinsă
în templul Shinto.
Niciun comentariu: