clic pe nasul curios

banner 2

Antologia de faţă este un florilegiu, un buchet de autori şi de poeme reprezentativ pentru concursul nostru. Buchetul este eterogen, între florile de cultură sînt şi flori de cîmp, printre grădinari sînt şi ucenici. Ea nu are altă ambiţie decît să prezinte autorii care s-au clasat pe primele 3 locuri în cele 12 concursuri, la împlinirea unui an de cînd a fost lansat ROMANIAN KUKAI. Sînt în concursul nostru şi alţi autori foarte buni şi alte poeme remarcabile. Ne pare rău că, deocamdată, această opţiune îi exclude.

Am rugat deci, pe cei 32 de premiaţi, să trimită o mică notiţă biografică, o fotografie şi 10 dintre poemele lor, alese de ei înşişi, printre care să fie şi cele premiate în concurs. Din cei invitaţi, au răspuns 25, cărora le mulţumim. Paginile lor, în ordinea inversă trimiterilor, le puteţi vedea mai jos.

Ca să puteţi vizualiza toate paginile trebuie să desfăşuraţi şi luna februarie făcînd clic pe săgeata din dreptul ei.

vineri, 7 martie 2008

EDUARD ŢARĂ

Născut în Iaşi la 10 februarie 1969. Absolvent al Universităţii Al.I.Cuza Iaşi în 1994, Facultatea de Matematică. Master la Universitatea Al.I.Cuza Iaşi, în 2004, în specialitatea Matematică, Structuri Algebrice Fundamentale. Din 2005 doctorand la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, domeniul Matematică, Algebră. Profesor de matematică la Şcoala cu clasele I-VIII Colonel Constantin Langa, Miroslava, Iaşi.

Publicat în revistele Haiku, Orion, Poezia, Convorbiri Literare, Kō (Japonia), Letni Časi (Slovenia) cu haiku, tanka şi renga. Prezent cu haiku şi tanka în antologii din România, Japonia, Croaţia, SUA, Italia. Premiat la concursuri naţionale şi internaţionale de haiku şi tanka. Membru al Societăţii Române de Haiku.Primul clopoţel –
bătrânul învăţător

ascultă greieri

Locul III septembrie 2007 ROMANIAN KUKAI


Firul de iarba -
o libelula-ndoaie
usor lumina

Locul I octombrie 2007 ROMANIAN KUKAIAzil de bătrâni –
ultimul vizitator
dispare-n viscol

Locul III ianuarie 2008 ROMANIAN KUKAI


Bătrîni în zloată
privindu-se-n vitrina
de la second hand


Surd cu-o ureche -
jumătate din greieri
de neregăsit


Sfîrşitul ploii -
vechea barcă a tatei
plină cu stele


Sunetul mării primăvara -
o femeie-şi mîngîie
fiul nenăscut


Ultimul greier -
întîrzie plecarea
muribundului


Poştaşul la uşă -
pe scrisoarea de departe
primul fulg de nea


Zarzăr în floare -
în cutia de scrisori
încă zăpadăNiciun comentariu: