clic pe nasul curios

banner 2

Antologia de faţă este un florilegiu, un buchet de autori şi de poeme reprezentativ pentru concursul nostru. Buchetul este eterogen, între florile de cultură sînt şi flori de cîmp, printre grădinari sînt şi ucenici. Ea nu are altă ambiţie decît să prezinte autorii care s-au clasat pe primele 3 locuri în cele 12 concursuri, la împlinirea unui an de cînd a fost lansat ROMANIAN KUKAI. Sînt în concursul nostru şi alţi autori foarte buni şi alte poeme remarcabile. Ne pare rău că, deocamdată, această opţiune îi exclude.

Am rugat deci, pe cei 32 de premiaţi, să trimită o mică notiţă biografică, o fotografie şi 10 dintre poemele lor, alese de ei înşişi, printre care să fie şi cele premiate în concurs. Din cei invitaţi, au răspuns 25, cărora le mulţumim. Paginile lor, în ordinea inversă trimiterilor, le puteţi vedea mai jos.

Ca să puteţi vizualiza toate paginile trebuie să desfăşuraţi şi luna februarie făcînd clic pe săgeata din dreptul ei.

miercuri, 12 martie 2008

MAGDALENA DALE

Magdalena Dale, născută în Bucureşti, în anul 1953. Este membră a Societăţii Române de Haiku şi înscrisă în World Haiku Association.

A publicat în câteva reviste: Haiku, Albatros, Dor de Dor, Ribbons, Modern English Tanka, Haiku Magazine, Taj Mahal Review, Magnapoets, Ginyu şi World Haiku 2008. Prezentă cu poeme antologate în Flori de tei/Lime-tree flowers, „Greieri şi Crizanteme/Crickets and Chrysanthemums, Scoici de mare/Sea Shells şi în antologiile internaţionale , Fire Pearls şi Atlas Poetica -S.U.A.

A scris o carte bilingvă de poeme tanka: Perle de rouă/Dew pearls şi, împreună cu poetul Vasile Moldovan, o carte bilingvă de renku Mireasmă de tei/Fragrance of lime. Publică pe site-uri literare româneşti şi străine pe internet.
Prima brumă
pe ultimul trandafir...
umbra corbului

Locul II noiembrie 2007 ROMANIAN KUKAIMireasm
ă de tei
şi dorul meu de tine
în toată casa

Noapte geroasă-
un singur tăciune
în soba rece

Umbra corbului
pe zăpada proaspătă-
curtea pustie

Corul de greieri
din nou sub fereastra mea
singurătate

Pe vechea bancă
tinerii îndrăgostiţi...
razele lunii

Mireasmă de tei
printre picuri de ploaie...
şi eu tot pe drum

Cântecul de dor...
flori de tei scuturate
în drumul nostru

Nopţi zadarnice
când teiul înfloreşte
doar în visul meu

Covor de frunze –
peste tot în drumul meu
doar cuiburi goale


Niciun comentariu: