clic pe nasul curios

banner 2

Antologia de faţă este un florilegiu, un buchet de autori şi de poeme reprezentativ pentru concursul nostru. Buchetul este eterogen, între florile de cultură sînt şi flori de cîmp, printre grădinari sînt şi ucenici. Ea nu are altă ambiţie decît să prezinte autorii care s-au clasat pe primele 3 locuri în cele 12 concursuri, la împlinirea unui an de cînd a fost lansat ROMANIAN KUKAI. Sînt în concursul nostru şi alţi autori foarte buni şi alte poeme remarcabile. Ne pare rău că, deocamdată, această opţiune îi exclude.

Am rugat deci, pe cei 32 de premiaţi, să trimită o mică notiţă biografică, o fotografie şi 10 dintre poemele lor, alese de ei înşişi, printre care să fie şi cele premiate în concurs. Din cei invitaţi, au răspuns 25, cărora le mulţumim. Paginile lor, în ordinea inversă trimiterilor, le puteţi vedea mai jos.

Ca să puteţi vizualiza toate paginile trebuie să desfăşuraţi şi luna februarie făcînd clic pe săgeata din dreptul ei.






duminică, 9 martie 2008

JULES COHN-BOTEA



Născut în Bucureşti (cu mult timp în urmă) termină in anul 1953 Facultatea de Pediatrie a Institutului Medico-Farmaceutic din Bucuresti, Este medic specialist, membru al SMSPR (Societatea Medicilor scriitori si publicişti din România), membru al SRH (Societatea Româna de Haiku), membru al (Clubul de Artă Fotografică al Medicilor). A înfiin ţat pentru prima oară o clase de recuperare pentru copilul cu intelect liminar şi a publicat 24 de articole de specialitate.

Ca activitate literar artistică a scris 7 piese pentru teatru de păpuşi pe care le-a pus în scenă la teatrul de copii V.Gomoiu din Bucureşti. Acest teatru a funcţionat timp de 14 ani, dând zeci de spectacole în spitale de copii, grădiniţe şi şcoli. Spectacolele au fost premiate în concursuri pe ţară de cinci ori cu premiul II şi odată cu premiul I si titlul de laureat. Textele au fost publicate în anul 2006 în volumul Hai la teatru. Scrie piese de teatru, publicând în anul 2000 volumul de teatru scurt Puf de păpădie, iar în anul iar în anul 2001 volumul Doi într-o barcă piese. Din cele 9 piese, cinci au fost puse în scenă de artişti amatorisau profesionişti, unele fiind premiate la concursurile de gen.

În cadrul Societăţii Naţionale de Haiku i se publică în anul 1995 primul foto-haiku. În anul 2000 publică volumul de haiku Licurici ai gândurilor mele, iar în anul2001 publică Imagini în boabe de rouă, fotohaiku şi tanka. În anul 2003 publică Reverberaţii, poeme haiku şi tanka comentate. În2006 publică un eseu despre senryu în într-un volum împreună cuVasile Moldovan. E preznet şi în volumul colectiv Lumina din oglindă” şi în numeroase antologii de haiku. A prezentat expoziţii de foto-haiku la Constanţa în cadrul Conferinţei Internaţionale de Haiku, la Facultatea de Medicină, la Centrul Cultural din Haifa(Israel).

A primit premiul Orion pentru cel mai bun senryu pe anul 1997,premiul III la concursul de haiku, Slobozia, 1998, premiul III la concursul Ad visum, Maramureş, Menţiune de Onoare la The 7th contest haiku and The 9th contest haiku Mainichi Japon, locul I la concursul Romanian Kukai iulie 2007 şi locul IIII la concursul de senryu ianuarie 2008.



Câmp ars de soare-
în ochii ţăranului
câtă tristeţe . . .

Locul I iulie 2007 ROMANIAN KUKAI

Vântul năpraznic
mi-a golit prunii de flori-
s-a dus ţuica mea

Locul III decembrie 2007 -
ianuarie 2008
primul concurs de senryu


Prima ninsoare-
se luminează noaptea
de atâta alb

Crăpături în zid-
riduri pe faţa casei
bunicilor mei

Ne-am oprit pe pod-
sub noi curge liniştit
apa şi timpul

Prin golul ţevii
ţâşneşte ca un fulger,
încă o moarte

M-am întors în sat
totul părea neschimbat-
eu eram altul

Cuibul berzei gol
pe-acoperişul surpat-
muşchi verde pe scări

În verdele crud
mici flori de “nu mă uita”
sub ploaia de mai

Cărare lată-
cu paşi apăsaţi omul
în urma coasei




Niciun comentariu: