clic pe nasul curios

banner 2

Antologia de faţă este un florilegiu, un buchet de autori şi de poeme reprezentativ pentru concursul nostru. Buchetul este eterogen, între florile de cultură sînt şi flori de cîmp, printre grădinari sînt şi ucenici. Ea nu are altă ambiţie decît să prezinte autorii care s-au clasat pe primele 3 locuri în cele 12 concursuri, la împlinirea unui an de cînd a fost lansat ROMANIAN KUKAI. Sînt în concursul nostru şi alţi autori foarte buni şi alte poeme remarcabile. Ne pare rău că, deocamdată, această opţiune îi exclude.

Am rugat deci, pe cei 32 de premiaţi, să trimită o mică notiţă biografică, o fotografie şi 10 dintre poemele lor, alese de ei înşişi, printre care să fie şi cele premiate în concurs. Din cei invitaţi, au răspuns 25, cărora le mulţumim. Paginile lor, în ordinea inversă trimiterilor, le puteţi vedea mai jos.

Ca să puteţi vizualiza toate paginile trebuie să desfăşuraţi şi luna februarie făcînd clic pe săgeata din dreptul ei.

vineri, 21 martie 2008

ADINA ENĂCHESCU

Născută pe 25 august 1933 în Municipiul Rm.Vâlcea, profesoară de matematică

Are ascendenţe artistice în familie. Prima carte este publicată împreună cu tatăl său. A publicat 22 de volume. Dintre ele următoarele sînt de haiku şi tanka: SIMFONIE ÎN VERDE, MIRESME ŞI GREIERI, DOR DE TINE.

Este redactor la Revistele „Viaţa de pretutindeni”, „Dor de dor” şi a fost şi la „Amurg Sentimental” în perioada 1997-2003.

A primit următoarele premii: Premiul al II-lea Concursul Naţional de haiku, organizat de revista „HAIKU”, Menţiune la Concursul Internaţional de haiku din Bulgaria, pe teme muzicale, noiembrie 2006, Menţiune de Onoare­ la Concursul Internaţional de haiku al Asociaţiei Ţărilor Nejaponeze, Menţiune de Onoare­ şi este inclusă în Calendarul Ludberg 2008, PREMIUL NAŢIONAL PERPESSICIUS - CRIHANA 2008 pentru poezie de dragoste şi poezii haiku şi tanka.


Iarnă viscolită ---
târându-şi bocancii
bătrâna c-o pâine.

Locul II ianuarie 2008 ROMANIAN KUKAI


Cireşul înflorit
la geamul miresei ---
cavaler de onoare.


Dealul Malului ---
primăvara pictează
în ciripituri !


Sub ploaia de stele
lalelele blânde ----
semn de rugăciune.


Primul sărut ---
un fluture curios
deasupra noastră.


Florile de mac
sub paşii ţăranului ---
seceriş târziu …


Căzând pe asfalt
castane zornăind ---
cântecul toamnei.


Iarnă veselă ---
deşi de zăpadă
omul mi-a zâmbit.


Pe portativul toamnei
am învăţat să scriu ---
cu frunze galbene.


Mă uit în palmă ---
nu mai văd linia vieţii
unde s-o fi ascuns
?Niciun comentariu: